Час роботи: Пн-Чт 10-15
м. Дніпро
Запорізьке шосе 4
(056)378-76-00 (098)158-70-33


м. Запоріжжя
пр.Металургів 21
(098)155-22-00 (0612)32-19-93


Дезінфікуючі установки Ультрафіолет

До найбезпечніших із безреагентних технологій знезараження води належить вплив на патогенну мікрофлору басейну ультрафіолетовим випромінюванням. Компанія «Акватерм» представляє ультрафіолетові та комбіновані дезінфекційні установки виробництва голландської компанії Van Erp International B.V.
Дезінфікуючі властивості ультрафіолету проявляються завдяки смертоносному впливу електромагнітного випромінювання цього спектра на життєво важливі частини мікроорганізмів. Сам процес відбувається на молекулярному рівні: ультрафіолет, що бере участь у фотохімічній реакції, руйнує структуру молекул ДНК, які інформаційно відповідають за відтворення вірусів і бактерій. Такого випромінювання, що триває певний період часу і має певну інтенсивність, мікроорганізми не витримують і гинуть.
Компанія «Акватерм» пропонує дезінфекційне обладнання фірми Van Erp International B.V.представлений моделями UV-C 40 000, UV-75 000, UV-C 150 000.
Ультрафіолетова установка Van Erp International B.V. являє собою нержавіючу капсулу, усередині якої розміщено лампу-випромінювач, що працює в ультрафіолетовому діапазоні (відбиття полірованими стінками капсули збільшує ефективність дезінфекції на 35%), установка оснащена електронною системою, яка згладжує пульсації струму та веде облік напрацьованого випромінювачем часу, що дає змогу вчасно замінити лампу, яка відслужила свій час. Ультрафіолетова установка монтується в контурі системи водопідготовки басейну - після фільтрувального обладнання, по ходу циркуляції.
Переваги ультрафіолетової обробки води:
  • Зниження кількості використовуваного в знезараженні басейну хлору і, як наслідок, підвищення комфортності купальника через відсутність запаху і впливу хлору на шкіру, очі та волосся
  • Безпечний та ефективний захист від мікроорганізмів, що підтримує воду басейну в гігієнічно бездоганному стані
  • Руйнування пов'язаного хлору
  • Запобігання утворенню колоній бактерій, цвілі та водоростей


Типи комбінованих способів дезінфекції води

Для оптимального, комплексного воздействия на микрофлору воды бассейна применяются комбинированные дезинфицирующие установки, сочетающие воздействие ультрафиолета с обеззараживающими свойствами озона и ионов меди. Каждой из этих комбинаций соответствует своя конструкция установки. Специалисты компании «Акватерм» помогут подобрать оборудование именно для Вашего бассейна.

Перший тип комбінованого способу дезінфекції води - ультрафіолетова лампа і мідний іонізатор Blue Lagoon Lonizer Van Erp International BL.O.UV-C 40 000 . Дія іонізатора заснована на виділенні електричним способом у воду, що протікає через нього, невеликої кількості іонів міді. Позитивно заряджені іони міді (Cu2 +) блокують мембрани бактерій, вірусів та інших нижчих організмів, перешкоджаючи їхньому розмноженню. Іонізатор встановлюється в циркуляційному контурі після фільтрувального обладнання. Ультрафіолетова лампа встановлюється в корпусі іонізатора. Іони міді у воді басейну виконують функцію дезінфекційної буферної системи і за результатом своєї дії порівнянні з хлором.. Переваги використання:

  • Перешкоджає утворенню цвілі, бактеріального нальоту і водоростей
  • Захищає басейн від мікробів
  • Ефективно та безпечно дезінфікує воду


Другий тип комбінованого способу дезінфекції води - ультрафіолетова установка з озонатором Blue Lagoon Ozone Van Erp International BL.O.UV-C 70 000 - проводить дезінфекцію води озоном і ультрафіолетом. Застосування озону дає змогу значно знизити кількість хлору. У розряді прекрасних дезінфекційних засобів озон опинився завдяки видатним окислювальним властивостям. Він активно піддає окисленню органічні речовини, руйнуючи виділення, що надходять у воду зі шкіри людини (косметику, піт, засоби від засмаги тощо), а також бактерії, віруси та інші мікроорганізми, чим сприяє знезараженню води та усуває неприємні запахи. Поєднання озону з ультрафіолетом дає змогу насичувати воду киснем і утримувати її в ідеально чистому прозорому стані. Переваги цього способу:

  • Дає змогу значно знизити використання хлору на величину до 90 % відразу ж після встановлення
  • Перешкоджає утворенню цвілі, бактеріального нальоту і водоростей
  • Поєднання ультрафіолетового випромінювання UV-C і озону ідеально підходить для підтримання води басейну в кришталево чистому, прозорому і насиченому киснем стані
  • Після обробки озон повністю розкладається, перетворюючись на кисень і не залишаючи жодних побічних продуктів
  • Ультрафіолетове випромінювання UV-C руйнує пов'язаний хлор

 

ultrofiolet.jpg


Возврат к списку